Saturday, March 7, 2009

CiNtA aKu PadA hiDUp, KaWan-KaWan SeRtA "M"

Assalammualaikum...

Huhu....lama tak mengemaskini ruang luah rasa aku ini....entry kali ini aku tidak mahu cakap pasal politik melayu yang memualkan akal fikiran aku...tapi masih perlu ambil tahu walaupun mual...!
Sekarang nak update sikit apa pasal diri aku...
1. last week sempat ke Penang untuk menghadiri jemputan sebagai surelawan Unicef di Queensbay bagi kempen Unicef 2009


2. Sempat meluangkan masa selama 2 jam dengan St. John Penang Free School untuk campaign "The Power of 10 Cent".


3. Sempat singgah ker USM untuk menaiki "bus hijau" mereka...fuhhyyooo....best giler...! Sukar digambarkan dengan kata-kata.

4. Dijemput bagi program "earth hour" pada 28 Mac nie...aku mengalakkan kawan-kawan semua turut serta program nie..bagi mereka yang berada di Malaysia ia akan bermula pada jam 8.30 hingga 9.30 malam...hanya 1 jam...lakukan jika anda peduli tentang kehidupan generasi hadapan, anggaplah ini sebagai khidmat sosial kita kepada dunia. Kepada MPP universiti contohilah MPP USM yang pernah menganjurkan program sebegini pada setahun yang lalu.



Sekarang aku nak ucapkan
To
Nash...Amri...Suraya...Rahman...Syuk...Alif
semoga panjang umur dan murah rezeki serta diberkati tuhan setiap helaan nafas.
aku bangga dapat kawan macam korang....



Cinta si Gadis blonde
Cerita ini tentang best friend aku...bila aku lihat dia, aku yakin setiap lelaki yang pandang si gadis blonde pasti akan sedaya upaya akan mendekati dia. Semasa dia belajar di universiti aku dapat lihat hampir setiap insan bernama lelaki ingin mendampingi dia..termasuk kawan baik aku. Namun hati dia hanya ada 2 orang insan lelaki yang mampu bertakhta namun kedua-duanya meninggalkan dia terkontang-kanting keseorangan meneruskan hidup dan berjuang mencapai cita-cita sehingga hari ini. Lelaki pertama yang pernah melekat dihati dia sedang menghitung hari untuk bertunang dengan anak seorang selebriti negara manakala seorang lagi telah berjaya dengan bahagianya melangsungkan perkahwinan dengan gadis idaman. Si gadis blonde ini pulak hanya menangis melihat bekas kekasih hati yang disanjung dan percaya sepenuh hati dimiliki oleh wanita lain...kepada si gadis blonde tabah kan hati kerana pasti ada yang mampu mengubati hati kau yang terluka, pada mereka yang mendustai dirimu usahlah dikisahkan cerita hidup mereka kerana mimpi kau dan mereka tidak lagi sama, bintang pun tidak lagi sama...

Apapun yang terjadi
Berjalanlah tanpa henti
Air mata tertahan
Waktu untuk dijatuhkan

Nanti kita kan tahu
Betapa bijaknya hidup
Sepahit apapun ini
Pelajaran yang berarti

Semoga kepergianmu
Tak akan merubah apapun
Semoga mampu kulawan
Kesepianku

Nanti kita kan tahu
Betapa bijaknya hidup
Sepahit apapun ini
Pelajaran yang berarti

Semoga kepergianmu
Tak akan merubah apapun
Semoga mampu kulawan
Kesepianku

Semoga kepergianmu
Tak akan merubah apapun
Semoga mampu kulawan
Kesepianku

Semoga kepergianmu
Tak akan
Semoga mampu kulawan
Kesepianku

Apapun yang terjadi
Berjalanlah tanpa henti

Sekarang aku nak ucapkan...




Awie...Anuar...Tom...Haniem...Fauzan...
Ayie...Epi...Zaff...Shark...
Mie...Ika...Noh..
K-ril...Shah...Izwan...Amri...
Mirul...Iqbal...Faiz...
Su...Wanie...Anith...
Chen...Hanis...Hasmah...
Azli...Zarif...K.A...
Sha...Ain...Zura...
Florence...Mimi...
dan roomater tersayang
Nizwan Shah...
serta kepada mereka yang tak dapat disebut atau terlupa
all the best!
p/s: sorry tk dapat datang sebab kerja la time tue... :(

Warkah "M" sebelum pergi London...hanya 3 baris ayat pendek dan mudah namun bermakna...
I'm sorry because leaving you like this....
thank you for everything...
i'll miss you...

dan aku membalasnya dengan...

jelaskan padaku isi hatimu
seberapa besar kau yakin padaku
untuk tetap bisa bertahan denganku
menjaga cinta ini

pertengkaran yang terjadi
seperti semua salahku
mengapa selalu aku yang mengalah
tak pernahkah kau berfikir
sedikit tentang hatiku
mengapa ku yang harus selalu mengalah
pantaskah hatiku masih bisa bersamamu

jelaskan padaku isi hatimu
seberapa besar kau yakin padaku
untuk tetap bisa bertahan denganku
menjaga cinta ini

mengapa selalu aku yang mengalah
tak pernahkah kau berfikir
sedikit tentang hatiku
mengapa ku yang harus selalu mengalah
pantaskah hatiku masih bisa bersamamu

ok....
adiosa...
jumper lagee...
komen atau sebagainya macam biasa....
thank q sebab sudi baca...

17 comments:

kak joyah said...

kak joyah in house...
i'm first

cousin_ko said...

huhu...
1. pergghh....suka+rela+wan
2. dh ge tahap international ngo tue!!!
3. happy birthday
4. selamat konvo
5. M...lagee!!!

Jal said...

jom sama2 kempen support 60 earth hour.....

bai_wong said...

huhu...
maner hilang blog list ko...??/
perghh
byk program bang....
support earth hour

julie said...

ahh....
hebat nyer....masih aktif lage dlm khidmat sosial...
julie sokong "earth hour" sok mlm...
yang lain jgn luper support ok..

puteri salju said...

puteri support earth hour
amboi rajin ler sertai kempen mcm tue....baru tahu....nanti ajax ler puteri sekali....

tengku_fir21 said...

sorry blog list hilang tk dapat dikesan....
M..???
nk bt mcmner..takdir kot...
huhuhh..
go earth hour...

bukan fasha_sandha said...

dunia semaikn panazz....tapi i tetap maintain...
i sokong earth hour...tapi sayang orang2 atasan tak pandang pun earth hour...cuba u komen sikit...

kawan maria said...

Go earth hour go...go...!!!
blh mcm tue....
pergghhh...join campign power of 10 cent tk ckp pun...

reeza said...

ader berap jam lage kita akan sambut earth our...
i support earth hour...go green!!!

Anonymous said...

abanggggggggggggggggggggg...
mcm best jer hidup...sempat ehh join benda2 mcm tue...

potato man said...

fuhyoo...
dh jadi "spokeperson"

jo-key ell.... said...

huhu..
bila nk update...
go go geern...

mencari pelangi said...

huhu..
sdikit comment ttg earth hour..
uum pn amik port gak..
tp agk klakar la jgak..
sbb ada stgah kolej just dminta ttup lmpu koridor sjam utk support..tp ada yg kna ttup lmpu blik dn ada kolej yg dttup bkalan elektrik kolejnya slama sejam..heheh...
apa pn spport la earth hour..!!

padelkopak said...

kamu sungguh berhati mulia.zaman mutakhir ini memang sukar mencari jejaka yang masih ambil peduli dengan tanggungjawab sosial seperti aktiviti amal dan kebajikan.tahniah.teruskan usaha murni anda.

a.b geldofg said...

bguslah..suka wt kerja amal

a.b geldofg said...

wah bnyak yg hndak ko pkatakan smenjak lama ko tk muncul