Tuesday, May 26, 2009

semalam..dan kelmarin...

Salam sejahtera



Huhuhu...kabare...? Aku sihat jer, minggu nie memang agak busy dengan interview yang banyak...Syukur murah rezeki lepas tolak rezeki...wakakaka...tapi interview ahad aritu memang tak boleh aku lupe dengan interview pukul 11.00 pastu dalam on the way tayar pancit plak...sedangkan sikit lage nak sampai tempat interview jumpa "Datuk" tue...untuk mengelakkan imej aku tercalar pada hari interview aku call P.A. "Datuk"..."saya lambat sikit,tayar saya pancit" P.A. "Datuk" ok tapi jangan lambat sangat. Lepas 1 masalah, kini untuk memikirkan bagaimana nak ge tempat interview..akhirnya aku belek-belek handphone aku dan 1 no wajib aku ingat sampai mati terpacul depan mata aku dan aku terus picit punat "call" dan selesai ler masalah aku untuk sampai ke tempat interview. Sampai jer tempat interview punya lah ramai tapi aku kena interview lepas lunch hour aduhh...membatu ler aku kat office "Datuk" yang besar tue...Tiba giliran aku interview "Datuk"cuba mencari profile aku tapi tak jumpe...dalam hati aku apa pulak nie dia buang ker resume aku! Kemudia "Datuk" cakap , kamu bawa resume? ader "Datuk"...ok, boleh saya lihat? balas "Datuk"...aku pun menghulurkan resume aku...ermm..kamu agak bagus tapi apa boleh kamu sumbangkan pada company?...hati aku memikirkan jawapan sesuai dalam melakukan perkiraan akhirnya terpacul jawapan...saya akan berkembang seiring company "Datuk", kalau staff berkembang seiring dengan company itu bermakna staff dapat memahami visi dan misi company dan objektif akan tercapai. "Datuk"tersenyum sinis dengar jawapan aku...hati aku terdetik betul ker jawapan aku! kemudian aku fikir macam tak menjawab soalan pun...harap-harap ader ler kerja untuk aku dekat company "Datuk"...kalau tak der rezeki tidak mengapa sebab aku andaikan "Datuk" tak nak bayar gaji yang aku minta.


Errmm...semalam kuar makan char koey tiow kat area Yawata...wakaka..tempat lepak dulu-dulu...jumpa kawan-kawan is, mie, rahman, bob ngan awek dia. Berborak-borak sampai pukul 11.30 malam...bukan senang nak jumpe kawan-kawan...
p/s:suraya sori aku makan char koey teow dulu tak boleh tahan kesedapan char koey teow...

Tengok wayang...jom...rabu nie midnight...huhuhu...antara citer yang menjadi petimbangan aku,mie,is,man...ialah...
p/s: agak-agak yang maner 1 aku pilih...wakaka...korang mesti tahu punye...tapi husna dah tgk syurga cinta dan dia menyatakan didalam blog dia bahawa cerita ini amat menarik sekaliii...mie dan rahman pun mcm suke citer nie tapi adakah aku dan is akan suke...?



P/s: blog ab geldofg tak boleh baca...
huhuuhu...kenapa..kenapa..kenapa....

8 comments:

sYukCurZ said...

gud luck bro!

sYukCurZ said...

p/s nampak sedap jer char koew teow tu gulp!

? said...

jom.http://kisahsikainburuk.blogspot.com/

cousin_ko said...

huhuh...
terminator ler bestt..

baim wong said...

syurga cinta buatan malaysia...terminator tetap kena layan...
god luck utk interview

tengku_fir21 said...

syukcruz-->
thank q...
mmg char koey tiow tu sedap...penang mari...
pinggan kecil $3.00

?-->
nanti aku lawat blog ko...

cousin_ko-->
nampak mmg best...ko mmg cousin aku!

baim wong-->
thank q...tapi terminator jgk aku pilih...wakaka

kak joyah said...

kak joyah in da house...
byk ker dpt interview.??
gud luck ok...

padelkopak said...

menonton wayang bersama teman memang syok.melepak sambil makan-makan bersama teman juga memang cool.jadi.tiada apa salahnya.teruskan.