Thursday, November 5, 2009

melenyapkan diri ke Sweettenham

Salam sejahtera,

Bagaimana dengan hari anda? Harapnya ia berlalu dengan baik jika tidak sempurna. Terima kasih kepada anda yang memberi komentar pada entry yang lepas. Tapi amat tertarik pada komen Syaf. Thank you Syaf untuk komen tersebut,

"bace blog kau ni bukan macam bace buku teks tp macam bace artikel dalam surat khabar..heheheh"

akhirnya ada juga yang respon persoalan aku...(*_*)

minggu depan merupakan minggu yang paling sibuk. Jadual aku telah tersusun indah penuh dengan segala agenda berkaitan kerja dan sosial.

8 & 9 november; Research (penulisan ilmiah & review)

10-13 november; On Course Training di Sweettenham

14 november; Menghadiri Majlis Resepsi Afdal & Lina

Jadi untuk pergi ke Sweettenham , aku telah membuat checklist awal agar tidak ada barang yang tertinggal.

Senarai yang WAJIB bawa:
  • toiletries
  • kemeja sesedap rasa
  • seluar slack sedikit rasa
  • tali leher sebanyak mungkin
  • kasut hitam
  • sandal
  • sarung kaki seminima mungkin
  • undergarment sebanyak mungkin
  • seluar jeans
  • t-shirt secubit rasa
  • wallet (penting nie)


Senarai yang Harus ditinggalkan:
  • komputer
  • kamera digital (untuk elak di "sound" Boss dtg nk berlibur atau bekerja!)
  • nasi lemak
  • dadih
  • gossip girl's (ini yang tak sampai hati nak tinggalkan)
  • jaket keselamatan
  • nur kasih (haha...ini pun sama jugak tak sanggup nak tinggal)
  • blog (tak boleh on seminggu)

*Alamak beg AF roda rosak!!! Kena bawa beg karipap ler pulak...

p/s; nota penting:
*good luck adie untuk exam 9 & 13 november ini
**happy birthday ammy
***sorry sebab tidak dapat membaca cerita korang di blog minggu hadapan



Terima kasih sudi membaca
Semoga jumpa lagi
Jaga diri anda
Adiosa



39 comments:

n@m@n said...

nur kasih boleh download..hehe


Senarai yang WAJIB bawa balik:
-ole-ole utk aku ye..hehe

Daud Mili said...

sALAM KENAL...~

tengku_fir21 said...

n@m@n-->
huhuhu boleh download kerr...???
sudah tentulah boleh..hehehe


*bg alamat umah...(klu budget cukup)
hahaha

tengku_fir21 said...

daud mili-->
salam perkenalan untuk anda jugak..

Bintang Hati said...

hye awk..

bgus..
seorang yg peka..
list tu pnting..
tkt t da trtnggl lak..
hhehheh..
bole la beli ole2 tuk hani..
kn2..
hehehheh..
t8 care t kt cna..
t cite la memori kt cna ok..
hani sudi baca..

syaf said...

wey apekes name aku tertere kat blog kaw...
muahahah...ceh..kaw sentap ke bai..kikiki sowwy2...gurau jek

anyway banyak gak barang kaw list..wey camera 2 penting what
yg kaw tingalkan pekes

AdiE said...

nak g sweettenhem?
x tau pon..

bdw, thanx 4 ur wish..

Jasman Ras Laffan said...

oooo....tempat tu kat mana??? (adakah aku sorang ja yg xtahu..atau aku fail geografi..huhuhu)

arnamee said...

Salam,
semoga langkahmu dipermudahkan, fir:)

takpe, dah updte bagitau ea, jaga kesihatan dan keselamatan kamu^_@

sI tEDI said...

jaga diri

Jasman Ras Laffan said...

oooo...dah tahu la encik syafirul...rupanya port klang...maap la saya tidak mendapat sejarah dengan gred yg bagus...huhuhu

rAy jR...@...Aliff said...

woit..smpai ati k0 tgalkan aku s0rg2 kt cni..tgu aku wei..jp g aku nek smpan ke sana..hahaha

aZizoLlaoshii said...

tambah lg sminggu yg membosankan utk aku...

tengku_fir21 said...

bintang hati-->
huhuhu...thank q...
jika tidak kesibukkan akan dikongsi kenangan di blog...

tengku_fir21 said...

syaf-->
maner ader sentap2...
wakaka..aku coll ler geng...


*camera memang penting tapi boss aku tk mcm boss ko

tengku_fir21 said...

adie-->
sekarang dah tahu
sama-sama(*_*)

tengku_fir21 said...

jasman-->
huhuhu...saya dengan anda tidak fail geografi... :)

tengku_fir21 said...

arnamee-->
w'salam...
terima kasih anem...

tengku_fir21 said...

si tedi-->
baik cik si tedi...
huhuhu

tengku_fir21 said...

jasman-->
wlpun encik jasman mengaku "gred sejarah tak bagus" dan saya terpaksa mengiakannya...sebab ia bukan port klang
hehehehe...

tengku_fir21 said...

ray Jr@ aliff-->
hahaha..kenapa sampan yg jadi pilihan mungkin dari kuantan agaknya...
hahaha
tapi jgn hanyut dibawa arus banjir yerr... :p


*bkn nk tinggal ko tapi memang tk nk ajak pun

tengku_fir21 said...

azizollaoshi-->
huk..huk..sedih nyer bunyi..hahahaha...isi ler masa lapang dgn mengedit gambar ;}

rAy jR...@...Aliff said...

owhh..xnk ajak xpe..aku nk p bcuti ke honolulu..aku xnak ajak k0 gkk...smpan pon aku bwak skali nek flight..xnk tgl kc k0 nek..brenang ar wei..ka3...

♥z@z@♥ said...

erkkk...ko mmg dok oversea ek..bestnye la..bile ko nak sponsor aku honeymoon kat saner..hakhak

tengku_fir21 said...

ray Jr@ aliff-->
ada apa dengan honololu...?
huhuhu ko angkut ler sampan pendayung aku dah curik....
hahaha..ko nk dayung dengan aper??

tengku_fir21 said...

z@z@-->
hahaha..kau nk ge maner dgn husband ko..ckp aku bermurah hati nie...

Naz said...

jauhnya ko nak g. jalan bebaik. balik pun baik2 juger ya... terima kasih pesal selalu komen kat blog aku tu. :)

shafarshahril said...

yang paling PENTING!

jgn tinggal:

SOLAT

renung2kan, selamat beramal
hahaha

Tunjuk Bintang said...

emph.. semoga perjalanan dipermudakan. amin... ble balik nanti jangan lupa jenguk2 blog aq yerk.. aq sentiasa menantikan n3 ko ni yang x macam buku teks tapi cam surat khabar. huhuhuhu...

KJ-kun said...

rugi la x bawa kamera....
mcm mana nak citer dalam blog nanti heheh
semoga ko selamat pergi dan selamat balik bersama2 dgn ole2 utk aku hehheh

zetty said...

x bg tau pun nak pi...huhuhu...
ati2 laa pi sanerrr...ingt member2 blog kat snie yerrr...huhuhu...
jaga diri....
nk ikut!!!!!...hehehe

tengku_fir21 said...

naz-->
huhu..terima kasih...
no hal lah lgpun blog ko best ;-)

tengku_fir21 said...

shafarshahril-->
Yer...jgn tinggal SOLAT
bkn ko tk ge solat jummat last week?
hahahaha..."aku adikmu dan engkau abang"
hahaha

tengku_fir21 said...

kj-kun-->
tu ar tk bawa camera klu ikut hati mmg nk bawa...hehehe..ole2?
bg kuih ole2 tk blh ker???

tengku_fir21 said...

zetty-->
hahaha....sorry agak ke"busy"an...tk luper..korang 'dekat di hati'..
hehehe
nk ikut..???jom larrr........

merahitujambu said...

salam singgah..

arnamee said...

sama2 fir;p

tengku_fir21 said...

merahitujambu-->
terima kasih sbb singgah

tengku_fir21 said...

arnamee-->
('_")