Sunday, August 8, 2010

25 Lagu WAJIB dengar Ramadhan ini [ Edisi 2010]

Salam sejahtera kepada anda semua...

Apa khabar kawan-kawan aku di blogspot? Diharap sihat sentiasa , tambahan pula kita akan menghadapi "peperangan" pada bulan ramadhan nanti.

Aku di sini masih sihat selalu seperti biasa walaupun kadangkala secara mental tidak begitu sihat (bukan gila yerr!)

Untuk entry kali ini, aku ingin berkongsi 25 buah lagu yang akan aku dengar sepanjang bulan ramadhan ini.Ini merupakan senarai lagu-lagu ketuhanan dan kerohanian berbahasa melayu dari genre pop.

Mari kita melukan dengan lagu yang berada di tangga ke-25;

25. Rindu PadaMu - Yassin

24.Doa dan Harapan - Kris Dayanti

23.Tahajud Cinta - Siti Nurhaliza

22.Doa - Rahimah Rahim

21.Doa Yang Terlupakan - Ungu

20.Pencari JalanMu - Afghan

19.Ampuni Dosa-Dosaku - Repvblik

18.Taqwa - Opick

17.Hidup Hanya Sementara - Ungu 

16.Doa - Zubir Ali

15.Ketika Cinta -Siti Nurhaliza

14.Alhamdulillah - Too Phat

13.Aku Tanpa CintaMu- Mirwana feat Jay Jay

12.Mohon Ampun Aku - D'Masiv

11.PadaMu Ku Bersujud - Afghan

10.SurgaMu - Ungu

9.KebesaranMu - ST12

8.Takkan Berpaling Dari Mu - Rossa

7.Pintu Rindu -Siti Nurhaliza

6.Bila Waktu Telah Berakhir - Opick

5.Takdir - Opick feat Melly

4.Kau Yang Satu - Ramli Sarip

3.KepadaMU Kekasih - Hattan, Jamal Abdillah dan M.Nasir

2. Ku Mohon - Sheila Majid

1. Muhasabah Cinta - Edcoustic


nota penting;
Ramadhan datang lagi bersediakah kita untuk merenung diri kita pada ramadhan kali ini. Aku masih belajar untuk itu.

p/s penting;
*ini kali kedua akan sambut ulang tahun dalam bulan puasa
**ogos sangat merungsingkan aku
***nantikan entry berikutnya, aku nak berkongsi tantang "belanjawan ramadhan"
****selamat menyambut ramadhan al- mubarak

18 comments:

AdiE said...

selamat menjalani ibadah puasa..
ingat azam kite utk bulan ramadhan kali nie ye mr...

http://danieldeadie.blogspot.com/

NUke_Rude said...

wah bagus.
aku nk propose satu lg lagu..

"Sesungguhnya - Ungu".

layan gak. selamat berpuasa.

senandung semalam said...

selamat menyambut ramadhan al mubarak ;)

Hamzah Ian said...

selamat pose.. lagu2 pose jarang kan orang dengar..

Afir said...

slalu org propose lagu raye jer...hahha
jarang org nk propose lagu utk ramadan kn?..

DaNieL HafIz said...

ramadhan da menjelma, hidup makin bermakna, jangan lupa si papa kedana, moga hidup lebih bermakna...

salam kunjungan
dunker-season.blogspot.com

follow ko...

W. Hidney said...

cuba dengar tompi, ramadhan datang :)

salam ramadhan fir

merahitujambu said...

salam ramadhan

theblabber. said...

ogos aku sgt mendebarkan!! *sigh*

tengku_fir21 said...

to: adie
terima kasih
untuk kamu juga selamat berpuasa diucapkan

*sehingga ari nie misis berjaya..hahaha

tengku_fir21 said...

to: nuke_rude
selamat berpuasa

ouwhh,terima kasih lagu itu sangat BEST!

tengku_fir21 said...

to: senandung semalam
selaamt menyambut ramadhan al-mubarak juga utk kamu

tengku_fir21 said...

to: hamzah ian
agak jarang juga lah
selamat menjalani ibadah puasa utk kamu

tengku_fir21 said...

to: afir
yup,jadi mari sama-sama kita dengar wlpun kekadang tk kena dengan "selera" kita

tengku_fir21 said...

to: daniel hafiz
terima kasih sebab sudi ikut blog yang tak tahu ader aper menariknya ini..
selamat berpuasa

tengku_fir21 said...

to: w.hidney
salam ramadhan
lagu dari grup tompi..baiklah saya cuba cari lagu tu...tq

tengku_fir21 said...

to: merah itu jambu
salam ramadhan

tengku_fir21 said...

to: theblabber
ogos mendebarkan...
walauapapun kita tempuhinya juga dengan senyuman.