Wednesday, October 6, 2010

balada melayu "tak sedap"?

Salam 1 Malaysia..,


Ada orang anjurkan  open house lagi..?


Hari ini cuaca sangat tenang dengan udara yang nyaman. Aku ingin berkongsi sebuah lagu dari seberang yang 
berakarkan balada melayu asli.Lagu yang bertajuk  "Terlalu" alunan ST12 hasil nukilan Charly.



Dari susunan muzik ianya sangat simple dengan penulisan lirik yang "terang" namun terdapat 1 rangkai kata yang berbunyi "kamu terlalu telah dengan yang lain" ayat ini membuat aku tercari-cari maksudnya. Dan aku rasa katakunci yang perlu dicari ia perkataan "telah" itu sendiri.

untuk dengar dan download sila klik di sini 

Selamat mendengar. Ingat muzik itu bersifat universal yang membuatkan jiwa berasa tenang walau untuk seketika.







8 comments:

ajid said...

keeping simple is nice kan.
jap,telah tu mksud dia bukan leka ke dlm indonesia.aku bantai je tu tak tau betul ke tak.

am-rie said...

tak pernah dengar lagi lagu nie..baru try nak dengar..hehe

merahitujambu said...

xpenah dgr...nk dgr

Afir said...

hahahha....maybe susunan ayat melayu mellenium kot...

tengku_fir21 said...

to: ajid
ouwwhh..kedengaran mcm sedap jer kn bila ganti perkataan "telah" itu dgn "leka"..hahaha

tengku_fir21 said...

to:am-rie
selamat mendengar

tengku_fir21 said...

to: merah itu jambu
hahaha..silalah dengar dan ianya percuma..hahaha

tengku_fir21 said...

to: afir
hahaha..millennium (terlalu seni) ler kot..sampai tak faham...