Tuesday, March 19, 2013

Terjun

19 March 2013, Kuala Lumpur
10:46pm

Pagi

  • Seawal jam 5:30 pagi sudah bangun, seperti semalam sit up, pumping se-round 2 sebelum mandi dan siap-siap pergi office.
  • Sampai office 8:20 pagi, grab roti telur yang direndam dalam minyak! Terpaksa makan juga sebab dah beli.
  • 9:45 pagi, boss call minta handle training, dia mungkin tak dapat bagi training. Bagaikan pesalah menerima hukuman aku tidak membantah, aku menjadi trainer bidan terjun untuk mangers yang pengalaman at least 10 tahun di mainline dan frontline.
  • Sumpah training tu buat aku stress dan jantung denyut laju sampai aku tak hilang selera nak makan tengahari.
Petang
  • Pada sebelah petang aku dah serahkan tugas trainer kepada aku punya colleague
  • Aku juga minta tolong Fizul untuk coaching teknikal part, walaupun aku boleh sahaja bagi jawapan on the spot tapi mood aku sebenarnya sudah terjun jauh ke dalam gaung disebabkan  hal pagi tadi dan perkara lain.
  • Sesi training habis pukul 5.30pm dan sepatutnya aku dah boleh balik tapi ada discussion dan bermain experimental situation projek.
Malam
  • Mulanya nak pergi pasar malam dekat office sebab perut dah lapar sangat! Makan roti sahaja kan dari pagi.
  • Boss company sebelah tumpangkan aku dan colleague aku balik, sampai je stesen aku terus terjun aku terus cakap aku nak makan sebab lapar gila.

Nota kaki
*Ramai orang puji aku sangai "hensem" hari ini :p

Nite.



With love
Fir

2 comments:

bukankosong said...

ewah

Tengku Fir said...

bukankosong

hahaha...kenapa? hensem itu hakikat ok :p