Wednesday, June 3, 2009

wEEkend

hola..hola..
wEEkEnd merupakan hari yang sering kita tunggu-tunggu saban minggu kerana kita tidak perlu ke tempat kerja, tak perlu ke sekolah dan ke kuliah. Dan seperti selalu, aku melalui wEEkEnds yang sama hanya lepak di rumah sahaja dan membatu melayari internet aper yang aku intai-intai di alam maya ni pun aku tak pasti...kahkah..

PaGi SaBtU:
hanya melepak dirumah menonton kartun bersama anak buah aku (macam ler anak buah aku tahu tgk tv baru 5 bulan!dah pandai ker?) sambil makan pizza hut yang aku rase sgt kureng sedap dan aku beli sampai 2 pan...tak habis makan.

PeTaNg SaBtU:
huhuhu...nie agak best...husna msg aku ajak lepak kat secret recipes...dalam hati dah pasang angan-angan nak makan kek di secret recipes...wakakaka

tetapi
kemudian dia sms aku...weih TAK JADI kite lepak uncle john lerr...connection kt secret resipes macam hampeh...aku pun sms balik.."ok"...jadi merasa lah aku, white coffee uncle john...(pahit dan masin)

di saat aku dan husna sedang menikmati petang yang indah sambil minum coffee dan online tetiba...Adif dan adiknya, Afiq dan adiknya serta tidak ketinggalan Amet gaban datang ke arah kami berdua dan sudah tentu aku dan husna terkejut sehingga mati kata-kata akibat kewujudan situasi yang tidak diduga...bersembanglah kami ala kadar bersama mereka berlima kerana kami ni tak lar seakrab maner pun (ok ler kan at least bertegus sape! btul tk?)...mereka berlima jugak turut merasa makanan yang telah tersedia diatas meja dan waiter pula tetiba datang amik order secara otomatik nyer makhluk berlima tu join meja kami...tapi yang best kan..bila mamat berlima tu nak balik diaorang dah tolong jelaskan bil makanan...wah..wahh...rezeki terpijak...Thank q!(aku ikhlas nie).

PaGi aHaD:
Sambil menikmati sarapan pagi nasi lemak berdaun pisang huhuh..seperti makan di kampung rase nyer...best sedap...aku menatap Mingguan Malaysia...nak baca master headline ayah aku baca, nak baca sisipan kesihatan mak aku baca, nak baca the star kakak aku baca...tinggal lah sisipan hiburan untuk aku... sedang dalam membelek mencari ruangan "siti jarum" hurmm...kecewa tak der...aku letak tepi sisipan tu!...kemudian aku amik semula terasa melihat sesuatu dan betul.."aku nampak wadie" di ruangan kacak bergaya...wah..wah...wadie ingin menjadi seorang penyayi dan pelakon...bangga nyer...kawan aku akan meniti kehidupan penuh glamour esok hari...setelah membelek membaca cerita dan impian wadie di surat khabar aku letak tepi dan aku beralih ke ruang tamu menonton tv...datang ayah aku kedepan ingin menonton bersama dia suruh nyer tukar siaran ke "tv9 dihatiku" katanya...aku bertanya "nak tgk pe?"..."nasi lemak kopi o"balasnya..."iklan lah" kataku kepadanya kembali..."macam kenal jer budak tu" kata ayah aku...aku alihkan tumpuan kepada kaca televisyen...lar farish jadi pengacara b-spot...ayah aku cakap farish kn...?..."yer" jawab aku.(terdiam kami kerana tak terfikir farish jadi pengacara tv setahu aku model jer"...

PeTaNg aHaD:
menghilangkan rasa bosan dengan keluar berkunjung ke mall untuk cuci mata sebagai menhilangkan kebosanan yang melampau bertakhta di dalam hati...aduh bosan benor...!!!dan malam hari paling best sebab boleh tonton "ghost season 2"...ridhwan dah mati...saper plak yang mati lepas nie..kena tengok ler citer tu tak pernah terlepas lagi...ini antara cerita "made in malaysia" yang aku kagum dari segi penggunaan camera dan penataan cahaya serta jalinan jalan cerita yang kemas dan tidak lupa garapan pengarah yang berkesan untuk menimbulkan rasa ingin tahu "apa akan jadi selepas ini".

9 comments:

baim_wong said...

i'm 1st...
wakaka...
wadie saper tue...??
aku kenal kerr???

sYukCurZ said...

ump! sedapnye cheese cake tu, Nak!

julie said...

huhuh...mmg sedap cake tue

kak joyah said...

kak joyah in da house...
aduh sedap benor tgk latte...tgh2 cuaca panaz yang dahaga nie...

cousin_ko said...

huhuhuhu.....
ghost..?menarik ker citer tue...??/

padelkopak said...

walaupun bosan.sebenarnya kamu masih berpeluang melakukan aktiviti yg menarik.betul tak?aku rasa masa kamu dipenuhi dengan baik.

bukan fasha_sandha said...

hola..hola...
ghost mmg best...
cheese cake sedap...i like!

tengku_fir21 said...

baim wong-->
baca newspaaper lar...

syukcruz-->
blh nanti bila dh balik malaysia...

julie-->
mmg sedap

kak joyah-->
memang mampu hilangkan dahaga...wakakaka sedap tue!

cousin_ko-->
menarik ler cousin...klu tk menarik aku tk tgk...

padelkopak-->
memang menarik dan kite yang buat sesuatu perkara itu jadi pengalaman yang menarik...btul tk..???

bukan fasha_sandha-->
btu2 ghost mmg best...
mmg cake tu sedap...

Atan said...

kenapa tak ajak atan time makan free tu