Friday, September 11, 2009

WAJIB buat BiLa RaYa...!

Salam Sejahtera...
Syukur sebab masih mempunyai masa untuk mengemaskini blog yang tidak seberapa megah ini.
Terima kasih diatas maklumbalas pada entry lepas.
Bagaimana dengan teman-teman, adakah masih sihat seperti selalu? Harapnya lebih sihat dari biasa.
Untuk entry kali ini aku hanya akan senaraikan perkara/benda yang wajib ada bila 1 syawal menjelang nanti. Aku telah senaraikan 5 yang wajib untuk raya ini, antaranya:
1. mendengar lagu Aishah-"Pulanglah". (kalau dengar radio dalam kereta, jari ligat menukar stesen semata-mata nak dengar lagu nie)
2. menonton drama sedih di malam raya.
3. memasang langsir baru untuk mak.
4. minta mak masak rendang special untuk aku.
5. minta mak buat biskut kegemaran mengikut citarasa aku.
Sebenarnya kedua-dua biskut diatas sama sahaja bahan untuk membuatnya tetapi aku tidak gemar yang bentuk bergulung itu.
Ok...tamat dah tak tahu nak cerita apa tapi dikesempatan ini aku nak ucapkan

SELAMAT HARI RAYA AIDIL FITRI MAAF
ZAHIR DAN BATIN



"hanya kamu yang bisa

membuat aku jadi tergila-gila
membuat aku jatuh cinta
karna tak ada yang lain sepertimu"
-Tiket-
<motif>
hahaha...ntah tak tahu!

p/s; nota penting:
*ramai orang tempah biskut itu.
**akan sibuk di akhir ramadhan dan kena berbuka puasa di rumah agam bersama sanak-saudara..."syoknya raya"...!
***sanak- saudara dari KL, Perak, Pulau Pinang, Perlis, Pahang, Negeri Sembilan, Johor dan akan pulang mulai Ahad ini. saudara dekat Melaka tak confirm lagi.
****Adie all the best untuk test dan presentation minggu hadapan.
*****kawan-kawan pun akan mula cuti nextweek.
******Kekasih Gelap "i miss you".
*******aku dah buat senarai rumah yang akan dikunjungi namun tertakhluk pada pindaan.

Terima kasih sebab sudi membaca
Semoga jumpa lagi
Jaga diri anda
Adiosa


27 comments:

ber_uwang said...

sedap nya kuih tu..nak sikit..

selamat hari raya maaf zahir batin

Sofi said...

wah!!! kuih raya! best best best

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

KEKASIH GELAP??

GELAP SANGAT KE??

HUHU...

niEna hailani said...

ohh.. kita satu jiwa...
tapi untuk yg no 1 je yeee...
heheee...
pepehal...
selamat hari raya ...

AdiE said...

thanx dude 4 ur wish...
target nak siapkan sume asgnmts nie b4 ari isnin...
hope sgt2 dpt siapkn..

sI tEDI said...

selamat hari raya Fir... :)

tengku_fir21 said...

ber_uwang-->
boleh..jemput lah datang rumah
selamat hari raya maaf zahir dan batin

tengku_fir21 said...

sofi-->
hahaha...memang best dan SEDAP

tengku_fir21 said...

gadis kampung separa bandar-->
hahaha...tidak lah GELAP seperti dayang senandung

tengku_fir21 said...

niena hailani-->
hahaha
lagu tu bestkn..tk tahu naper
selamat hari raya aidil fitri maaf zahir dan batin

tengku_fir21 said...

adie-->
sama-sama
kan dah siap...tak sia-sia tidur lewat
huhuhu...

tengku_fir21 said...

si ted-->
selamat hari raya aidil fitri maaf zahir dan batin untuk kamu juga

zetty said...

kuih tart...sedap tue....heheehe...
selamat hari raya...maaf zahir dan batin...

~~~...MenCari PeLAngi...~~~ said...

weh..ada satu kuih lg ang x state yg wjib buat..
hihi..biskut arab yg wrna wrni tuu~~~
nant aku g umah ang mkn kuih tu ek..

weh xsgka ang pn ska lgu pulanglah nyayian Aishah tu..hihi..aku suka gila.~~!!

org len brebut2 nk bka lgu rya len aku nk dgr 1 lgu tu je..huhu..n dorg siap ckp tkar la lgu lain..xbeh la lgu tu..

huh..~~!!! dorg mmg xbeh krna xmmhami lgu tu...
thniah sbb ang mmhami lgu tu..wlupn ang xtau knpa ang ska lgu tu..hahaha...

epi eidulfitri~~!!!

ai@reel said...

salam adilifitri....jemput hadir ke rumah beraya kalau di jb

tengku_fir21 said...

zetty-->
selamat hari raya maaf zahir dan batin

tengku_fir21 said...

mengejar pelangi-->
hahaha biskut itu tak der dalam senarai biskut raya tahun nie....huhuhu sorry kena tunggu raya haji ok ;P

diaorg memang tk best sbb tk suke lagu tue...

tengku_fir21 said...

ai@reel-->
salam lebaran..nanti kalau balik johor sampai lar...

nizam baharin said...

err kekasih gelap?? ahahhaha ;)

arnamee said...

salam fir. salam aidilfitri ea..tau..
maaf silap salah

tengku_fir21 said...

nizam bahrain-->
hahaha kekasih gelap jer lorr...

tengku_fir21 said...

arnamee-->
sasamer ler kite pun..
huhuhu

Tunjuk Bintang said...

"hanya kamu yang bisa
membuat aku jadi tergila-gila
membuat aku jatuh cinta
karna tak ada yang lain sepertimu"

... dan
sejak dia bertahta dihatimu
harap kamu sentiasa berbahagia

aZizoLlaoshii said...

raye lg ke??

tengku_fir21 said...

tunjuk bintang-->
terima kasih...

tengku_fir21 said...

azizollaoshii-->
rayer lage larr...
tahu lar tk blh rayer pun
hahaaha...

mell aziz said...

oit2. mane bleh. tart gulung tuh fevret giler tuh..~ huhu