Wednesday, December 2, 2009

Disember

Salam Disember...

Apa khabar teman-teman yang berada di segenap pelusuk dunia? Antara sedar atau tidak, kita sudah berada di awal bulan Disember 2009.

Sekarang ini aku tengah bercuti selama 14 hari sebelum menyertai sebuah syarikat baru dan apa yang penting kali ini aku akan bermula dari bawah dan perlu bekerja di bawah mereka yang mempuyai hampir 10 tahun pengalaman. Ia sesuatu yang mengujakan dan mencabar minda. Tapi jujur aku akui, aku masih mimpikan peluang-peluang lain di luar sana dan aku tidak akan berhenti untuk terus Berlari mengejar Bintang.

Aku juga telah memperbaharui imej aku memandangkan pekerjaan baru menuntut penampilan yang lebih elegan jadi aku jadikan Chuck Bass sebagai rujukan utama sebab gaya dia lebih kurang sama dengan aku sekarang, cuma perlu suai padan sikit sahaja.

Jadi aku telah melakukan sedikit belian di butik **D*** dan **LO untuk merealisasikan imej tersebut. Tidak perlu kita berkongsi apakah jenamanya.



p/s;nota pentin:
*motif entry nie...ntah tak tahu.
**enck jasman akan pulang bersama zara..huhuhu
***gjoul gud luck...posmen nak pergi umah ko sok!!!
****memandangkan ramai yang bertanya tajuk lagu yang berkumandang di blog ini walaupun syaf buat-buat tahu tajuk lagu ini tapi dia tidak tahupun..huhuhu..tajuk lagu ini ialah "sampai kau bicara"
*****encik ray ge jalan-jalan pakai baju melayu.
******yes..yes...2009 akan berakhir.



Terima kasih sudi membaca
Semoga jumpa lagi
Jaga diri anda
Adiosa.

46 comments:

KizZ said...

Salam..Tengku,Iz yang lelaki & Chix yang perempuan..boleh baca kat entry 1st kiz garden untuk tau lebih lanjut ok...Thank you

pizlimw said...

Gila smartla nanti.. hehe..

♥z@z@♥ said...

cuti 14 hari..wah sonoknye..klau sayep sudah bersuka ria ke shopping complex menghabiskan duit laki..huhu..good luck dgn kerja baru..(",)

chenta said...

oh saya pun rasa sangat sedih.

am-rie said...

selamat bekerjalah bro... giler smart la pas nie.. awek2 confirm cair tahap lilin kena bakar..hehe..

syaf said...

hahah kurang nye budak...sampai ati ko kutuk aku

anyway smart gak kalu dressup cam 2
aku pon nk tp x do duit....caom no 2

***wah inikah hasilnyer setelah kaw berhempas puas satu malam memikirkan idear....ayooo
tp tahniah sebab dah x macm artikel dah,,,sedap sikit aku bace....hahhah

Asya Zain said...

gud luck ngn kje baru..
=)

iyllienaz said...

haha..chuck mmg handsome..

Jasman Hazly said...

woahhh...gila hebat. Zara aku pun...jacket rempit ja. Xbeli pun yg elegen2...hahaha...sbb aku kan gila2...kalo beli yg cam POYO..nanti kena jaga imej..xleh men2....HAHAHAA...apa2 pun...gud luck.

p/s: Zara aku beli yang penghabisan stok ja...huhuhu...Kalo nk lagi elegen dan murah...jom la shooping dekat padini atau seed...murah ckit..Zara Mahal...tapi skarang kat Malaysia End Year Sale....Jadi jom la shopping....hehhe

0sh!Nz 0n da bL0ck said...

weisyoo.. mane tau bleh jadi ensem cam chuck nnt. happy oliday ya..

hans said...

lepas ni stylo lah ko

e. indah said...

chuck such a sexy guy ...he got persona ..
gud luck wif da new style ...hope it match ...

nWay thanz for the song info ...i really2 luv this song ...nice n touch ...

tengku_fir21 said...

kizz-->
huhuhu..baik..
terima kasih...

tengku_fir21 said...

pizlimw-->
huhuhu...harap-harap smart bukan semak...
wakakaka

tengku_fir21 said...

z@Z@-->
Thank you...
haha
cuti memang best tapi lame-lame bosan plak
shopping mmg TAK buhsan

tengku_fir21 said...

chenta-->
huhuu..
naper plak cik puan sedih...???

tengku_fir21 said...

am-rie-->
terima kasih
huhuuhu..harap-harap ada lar yang cair
wakakaka


*gatal..hehehe

tengku_fir21 said...

syaf-->
hahah
org pun dah smart..
wakaka

*perasaan weih!!!

p/s:ceh masih sempat perli2 aku lage..haahah idea tak datang lerr

tengku_fir21 said...

aysa zain-->
thank q...

*semoga adik sihat kembali.

tengku_fir21 said...

illienaz-->
hahaha
terpaksa akui dia memang handsome

eiza in the house.. said...

wah..lelaki macho seantario malayakah itu?..:)

tengku_fir21 said...

jasman hazly-->
hahaha...
duit dah abis shopping..
huhuhu..nak duit???
wakaka...
wlpun penghabisan stok ia tetap ZARA...nak 1...


p/s:tak ler elegan maner pun..hahaha

tengku_fir21 said...

oshinz on da block-->
AMIN...
huhuhu inilah ucapan yg ditunggu
wakakaaka



p/s:perasaan giler siottt!!!

tengku_fir21 said...

hans-->
stylo and the bomb

tengku_fir21 said...

e.indah-->
huhuhu..again..i agree with you!!!
haha..
thank you
*kenapa org tk minat Dan???



huhuh lage yg mengambarkan jiwa ketika ini.
lagu tu cukup KUALITI

tengku_fir21 said...

eiza in the house-->
of course..
huhuhuhu


*perasan yang penuh perasaan!!!

aZizoL said...

berani ko sebot posmen lagik..ces

NUke_Rude said...

wah wah wah,.
pasni makin semat ah ko.
:)

AdiE said...

nice cardigen!!

sI tEDI said...

bagi aku jam satu.. aku x de jam :(

Lady Dyla said...

sgt in luv with CHUCK!! stylooo.. with the accent and the way he dresses himself.. auwww

tengku_fir21 said...

azizol-->
huhuhu..posmen tu call tanye umah ko...

tengku_fir21 said...

nuke_rude-->
wah..wah..wah..
harap -harap panaz jangan sejuk udah lerr...
hahaha

tengku_fir21 said...

adie-->
thank q

tengku_fir21 said...

si tedi-->
errmm...sedihnyer...
nak yg maner 1..???
wakaka

tengku_fir21 said...

lady dyla-->
huhuhu..terpaksa akui buat kali ke-3...
memang HEBAT lah chuck!!!

merahitujambu said...

kamo keje ape??di mana??bidang ape??nice imej...bgus ade perubahan dlm dri

aZizoL said...

aku masih menunggu abg posmen yg xkunjung tibe..

cik EPAL said...

jenama apakah itu?? :)

zetty said...

wahhh..tahniah...dpt keje bru uperr yerrr...sungguh ku tidak tahu itu..sudah lme mninggalkn blog...smoga awk happy ngan tmpt baru nnti...aja aja fighting!!!!..heehhee

rAy jR...@...Aliff said...

hahha...cisss....encik aliph xbjlan2 ngn bju mlayu..tp bju melayu itu yg nk ikot brsama...hahaha...


disember telah dtg...adehhh......mcm2 memory..hehehe

tengku_fir21 said...

merahitujambu-->
bersedia untuk berubah

tengku_fir21 said...

azizol-->
abang posmen masih tak smpai kerr

tengku_fir21 said...

cik epal-->
hahaa...kan dah bg clue..putar roda untuk huruf abjad seterus nyerr
haahha

tengku_fir21 said...

zetty-->
hahaha..terima kasih..
perlu tinggal blog sebab kamu akan exam...

tengku_fir21 said...

ray Jr @ aliff--.
hahaha...aku suke disember dtg..wakakaka...
hahaha..aku tahu baju melayu tu pun rase hian sgt klu ko tinggal dia..waakaka