Friday, December 25, 2009

ILHAM atau LUAHAN...? [siri 2]


MaSa

bila saatnya
aku bernafas
waktu itu
pun berlalu

namun hatiku
masih disini
menunggu jawapan
darimu

biar MaSa yang berbicara
biar MaSa yang bercerita
biar MaSa yang tentukan segala
kerna aku cuma
berharap sahaja

biar MaSa terus berlalu
aku masih setia menunggu

bicara hatimu
bisa jelaskan
kepada semua
cerahkan kelabu dijiwa
hilangkan gelisah dihati

biar MaSa terus berlalu
aku akan terus menunggu
bicara dari hatimu itu
kerna ia membahagiakan aku

p/s; nota penting:
*tiada mood nak ucap-ucap x-mas kepada anda..huhuhu
**masa memang mempunyai kuasa dan aku percaya kuasa masa!!!
***KAU suka duit?...aku tahu kau suka...aku pun suka tapi we still different
*****melalui cuti natal yang panjang..hahaha
******mula berfikir apa yang faiz cakapkan
*******mula berlegar-legar didalam otak apa yang gjoul cakapkan
********mungkinkah perlu gunting "tali layang-layang"...?
*********nikmati ler lagu baru yang berkumandang di ruang blog aku ("_)



47 comments:

NUke_Rude said...

buat apa menunggu dan membazir masa?

masa menjadikan kita semakin matang dan tua.

move on dude.

:)

sYukCurZ said...

melepaskan jua bermakna menyinta.

Bintang Hati said...

hye..

knpa pelu tunggu?
knpa xbrtindak je?
knpa suka bzirkn masa?

p/s: bez lagu tuh..

eiza in the house.. said...

kisahmu seperti kisahku..x mampu aku utk aku brtanya..

aZizoL said...

btol ape yg gjoul cakap tu..lepaskanlah layang2 bersama2 dgn talinya...kelak kau kan jmpe lyg2 yg lagi chanteq..

by d way..

sape gjoul???

hahaha

AkU said...

juz go with d flow..move on..let the time set it own course...

tengku_fir21 said...

nuke_rude-->
errmm betul tu tapi...

tengku_fir21 said...

syukcruz-->
jika melepaskan adakah kita tidak akan bermimpi lagi tentang...

tengku_fir21 said...

bintang hati-->
telah bertindak tapi...


*best eh lagu tue..
hahaha..thank q...

tengku_fir21 said...

eiza in the house-->
hahahaa..akhirnya..ada sesuatu yang buat kita tak mampu untuk bersuara kerna bimbang ia akan menjadi sebuah malapetaka kan...(*-*)

tengku_fir21 said...

azizol-->
huhu nak kena pergi kedai beli gunting ke nak gigit sampai putus..hahahaha


*saper gjoul ntah aku pun kureng pasti..wakakaka

tengku_fir21 said...

aku-->
errmm...maybe it'll the best way

AkU said...

give it a try bro..who know..everything will go smooth..i have faith u..

tengku_fir21 said...

aku-->
I also think like that but I'm not sure at this time :(

AkU said...

don't b so pessimistic bro..ain't nothing in dis world got no solution..there's no word such a dead end..

aZizoL said...

aku soh lepaskan,bukan gunting..kalo gunting nnt ade lg saki baki tali kat tgn ko...

so lepaskan...lepaskan aja semuanya...
let it fly

fly away..

Abang Lan said...

Hmmm... Kisah kita ada persamaan... Dah dekat 3 tahun aku mengharap.

Pernah juga terfikir untuk melepaskan... Try cari yang lain.. tapi tak serupa la...

Balik2 juga yang bertakhta di hati... Tak sanggup membayangkan orang lain bersamanya...

Setakat ini.. jadi SAHABAT yang melukut di tepi gantang...

hans said...

masa memang berharga tapi xmampu dibeli
masa itu emas -> dah tak sesuai diguna sebab emas boleh beli tapi masa tak

AkU said...

masa itu diamond yg bersalut kan platinum...

cik EPAL said...

lagu apa?? tengah mute..tak tahu lagu apa..haha :D

AdiE said...

melepaskn bererti menyintai dude...

myb die x smpai aty nak bgtau utk di lepaskn talinye kerana takot anda akan terluka tp, tau semamangnye anda telah terluka...

u do believe in da power of time??
u shudn't dude...

tengku_fir21 said...

aku-->
yeah...thanks...
i should find the solutions...
i should make everything clear...

AkU said...

GUD2..
^^

tengku_fir21 said...

azizol-->
errmmm...
naper aku nak gunting???
adakah kerana aku blm sedia???
agaknya klu diberi pilihan membunuh aku rela tembak diri sendiri kot...

*adeh..lagu nie bunuh aku lar..

tengku_fir21 said...

abang lan-->
3 tahun tunggu...
susahkan bila hati "degil" nk yg itu juga...




*tahniah sebab blh sbr selama 3 tahun

tengku_fir21 said...

hans-->
wakaka..
nasib baik tahu emas tak blh beli masa...
kite kena pkir mcaner nk ukur masa...
hahaha

tengku_fir21 said...

aku-->
diamond yang bersalut platinum...???
ermm...kira tk mampu milik ler nie...

tengku_fir21 said...

cik epal-->
hahaha...
saper suruh sumpah komputer kamu jadi "bisu"..hahaha
adehh..adehh...

tengku_fir21 said...

adie-->
melepaskan bererti menyintai....
hmmmm..klu tk lepas tak cintalah..?
dia nk dia dilepaskan..?
how you sure about that..?damn..why i can't see that's!!!


*percaya masa itu ada magis sbb hanya berharap pada masa ketika mana tahu ada keajaiban berlaku

tengku_fir21 said...

aku-->
ermm..
thakns
(@_@)



*but,i 'll take all times i've

AkU said...

okies..dokies..
up 2 u man..
but..i wish all d best for u bro..
ngeee~~

tengku_fir21 said...

aku-->
hahaa
thanks dude...

Adam said...

adam datang nak potong tali dia~~~ hahahaha<==gelak jahat

anN said...

hye! plz vote me kat

http://shawlsayucinta.blogspot.com/search/label/contest

no.3 ANNURAIN tq!

Abang Lan said...

Abg Lan bahagia menyintai dari jauh... 'Care' hanya dari jauh...

Setakat ini... semua yang dia buat tak adalah menjolok mata dan hati... Terasa syahdu bila memandang.

Belum ada sorang gentleman pun yang mampu merebut hatinya.. sebab tu lah Abg Lan rasa berbaloi masih mengharap sehingga kini...

syaf said...

wah masih lagi kaw berpuitis yerkk

tengku_fir21 said...

adam-->
tolong lah potong adam....

tengku_fir21 said...

ann-->
ok2 dah vote
semoga berjaya

tengku_fir21 said...

abang lan-->
saya doakan abang lan bahagia dgn dia
saya dh tk mampu lagi agak nyerr

tengku_fir21 said...

syaf-->
itu ler idea dtg lage lerr..
hahaha

perkasan said...

inilah dipanggil idea dari ilham semoga 2010 menambahkan kedewasaan kita..

rAy jR...@...Aliff said...

ko on leave g mne daaa...adehhh...dh2 la bcuti..hahaha

tengku_fir21 said...

perkasan-->
yer semoga 2010 akan membawa lebih kejayaan yang luar biasa buat kita

tengku_fir21 said...

ray Jr@ aliff-->
hahaha
aku ge pulau krismas....
sambut krismas...
hahaha
jeles ler tue

rAy jR...@...Aliff said...

slmt berazam baruuuuuu.....ha3

tengku_fir21 said...

ray Jr @ aliff-->
haha..
azam baru???aper tu???
aku kenal budak azam jer
wakakakaa

n@m@n said...

hepi new year......