Saturday, February 13, 2010

RiNdU RoJaK

Aloha...
Salam ceria-ceria ribena untuk anda (^_^)

Sudah ramai yang telah menghantar e-mail dan bertanya bila "nak update blog?". Kini aku hadiahkan anda semua dengan sebuah entry baru, (budget blog ramai pembaca...perasan sepenuh perasaan!).

Sebelum aku melalut dengan panjang lebar, aku ingin berkongsi tentang aktiviti terkini aku yang akan mula padat dan penat mulai saat ini. Sebenarnya ketika ini,(tapi tidak mula-mula lagi) aku harus membuat research dan siapkan 2 paperwork untuk pembentangan minggu depan. Dan aku juga perlu ulangkaji beberapa chapter sebab ada peperiksaan juga pada minggu hadapan (baru 5% membaca).

Sekian terima kasih untuk informasi terkini mengenai diri aku.

Ok. Aku sebenarnya hendak bercerita tentang Facebook. Anda semua tahu apa itu Facebook? Sudah tentulah tahukan. Aku telah letak badge Facebook aku di blog ini pada hujung tahun lepas itupun "seperti chipsmore".

Dari senarai kawan-kawan aku di Facebook, hanya 81 profile sahaja yang kekal berinteraksi dengan aku. Sebahagian daripada mereka telah aku delete kerana tidak ada proses komunikasi disitu. Facebook bagi aku dicipta untuk berkomunikasi jika anda add, tetapi tidak pernah berinteraksi motif anda add aku boleh dipersoalkan. Kalau add sekadar ingin mempunyai JUMLAH KAWAN-KAWAN YANG RAMAI anda tidak perlu add aku, ini kerana aku amat mementingkan perhubungan dengan anda. Bagi aku itu lebih penting.

Lagi 1 tolonglah jangan buat orang lain berfikir negative tentang diri anda. Terutamanya apabila update status anda di Fb. Sebagai contoh:

"sorang-sorang dekat umah...takut mahu tidur sorang-sorang"-pemilik status ini adalah lelaki.

dan mereka yang reply status tersebut semuanya lelaki. Apakah yang terlintas di pemikiran anda bila anda membaca buat pertama kali?


p/s;nota penting:
*jangan cakap aku prejudis. aku bukan prejudis.
**gjoul...thank q sebab sudi tolong.
***roda sedang berputar.
****maaf sebab mengambil masa yang lama untuk update.
*****terima kasih diatas respon anda untuk post yang lepas
******takecare
*******sekarang mahu mula sambung research dan menulis paperwork.


xoxo


32 comments:

aZizoL said...

cop!..aku dah tolong ke belom nih?? kompius la..huhuhu..belom lg kan??

aZizoL said...

oh im the 1st to comment..kekdahnye

AZIZUL HASIMIE OSMAN said...

aku kwn kwn ko kt fb kan..sntiasa keep in touch kan kan kan..kikikiki..

***tlg jgn delete aku..uwaaaaa

aZizoL said...

nnt aku nk wat status kat fb "ramei2 kat rumah, sukenye tido ramei2" bleh x?? agak2 ade org pk negatib x?? hahaha (^-^)v peace!


ye..roda sedang berputar..dan aku juge sgt teruje utk kamoo...all the best!

Mohd Fakhrurazi Jamaludin said...

aku dh fikir negatif ttg ko.sebab ko selalu chat dgn aku kat fb.wakakaka

Si Aizuddin said...

Aku add orang sebab maybe satu hari nanti aku jadi pegawai insurans bolehlah aku guna facebook sebagai line. HAHAHA!

Dan aku tak suka juga status macam tu. Melainkan dia saja nak melawak.

hans said...

hahahahhaha
lawak plak aku baca

selamat makan limau banyak2...hehehe

Azam Shah said...

huhu..
silap letak status bahaye woo..
just mind your words ppl...
^^,)

Adam said...

ahhhaaa...delete adam...xmo kawan... hahahaha

tengku_fir21 said...

to: azizul
anda dalam proses membantu...
syabas

tengku_fir21 said...

to: azizol
Anda telah menjadi "pengomen" yang pertama.
Tahniah
Sila hantarkan butir-butir diri untuk urusan penghantaran hadiah

tengku_fir21 said...

to: azizul hasmie
hahha..ko mmg ler kwn aku kat fb..
tahniah anda masih KEKAL...

tengku_fir21 said...

to: azizul
hahaha..jangan..jangan tak buat...aku nk komen dulu nanti...

tengku_fir21 said...

to: mohd fakhururazi jamaludin
hahahaa...
cehhh, aku kesian tgk ko sorg2 dekat uitm tue...

tengku_fir21 said...

to: si aizuddin
hahaha..nanti dah jadi ejen saya mahu beli insurans "mata"...

tengku_fir21 said...

to: hans
limau amat mahal disini
tlg kirimkan limau ke rumah aku...

tengku_fir21 said...

to: azam
huhu..betul itu...sedap mkn mee bandung...

tengku_fir21 said...

to: adam
hahahaa..delete ker..?
haha
mana ader

ai@reel said...

lama x singgah sini...walaupun kenal dialam maya......bdway....doa saya kamu sihat dan dimurah rezeki

GhOsToNe said...

buat leklok tok sume keje..

tengku_fir21 said...

to: ai@reel
terima kasih untuk doa anda
saya amat menghargainya.

tengku_fir21 said...

to: ghostone
baik boss...

e. indah said...

hahhhaa FB besalah tue mcm tue, ...kadang2 sebab segan nak komen... ; p ..wokey nexrtym aku buka fb aku komen status ko hahhaa....

**sebab akupun jarang2 on fb tue, coz that FB utk tgk update kwn2 blogging ....

tengku_fir21 said...

to: e'indah
hahahahaha...ko masuk grup mereka yang keep in touch...
bkn minta di komen setiap hari tapi biar ader komunikasi sekurang-kurangnya setahun sekali..
waakka..

p/s:suka ucapan selamat ko

pizlimw said...

Betul jugak tu.. tapi aku tak deletela, aku biar je.. mana aku tak suka aku hide..

Adam said...

mane update... lalala

zetty said...

add la sy kat fb...huhuhu...nurnazaty binti marjan..nama glamour tue...hihhii

tengku_fir21 said...

to: pizlimw
errmm..boleh "hide" ker..???
tak tahu pulak...

tengku_fir21 said...

to: zetty
owwhh yer memang glamour...
saya sudah add anda

tengku_fir21 said...

to: adam
ni sudah update..bace lerr...

日月神教-任我行 said...

徵信社,徵信,徵信,徵信社,外遇,尋人,徵信公司,徵信,抓姦,徵信,徵信社,徵信,抓姦,抓姦,外遇,尋人,徵信公司,徵信,徵信,徵信社,徵信社,徵信,徵信社,徵信,外遇,尋人,徵信公司,徵信社,抓姦,徵信,外遇,徵信社,,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信,徵信社,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,外遇,尋人,徵信公司,徵信,徵信社,徵信社,徵信,錄音,背叛,商標,商標,GPS,離婚

日月神教-任我行 said...

成人遊戲,免費成人影片,成人光碟,情色遊戲,情色a片,情色網,性愛自拍,美女寫真,亂倫,戀愛ING,免費視訊聊天,視訊聊天,成人短片,美女交友,美女遊戲,18禁,三級片,美女,成人圖片區,avdvd,色情遊戲,情色貼圖,女優,偷拍,情色視訊,愛情小說,85cc成人片,成人貼圖站,成人論壇,080聊天室,080苗栗人聊天室,免費a片,視訊美女,視訊做愛,免費視訊,伊莉討論區,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,維克斯論壇,情色論壇,性感影片,正妹,走光,色遊戲,情色自拍,kk俱樂部,好玩遊戲,免費遊戲,貼圖區,好玩遊戲區,中部人聊天室,情色視訊聊天室,聊天室ut,自拍,後宮電影院,85cc,免費影片,a片