Friday, March 5, 2010

CeRiTa SATU : Episod 6 [ BAJU ]

Salam 1 Malaysia,

Kini bulan Mac  telah kunjung tiba dan masih ada beberapa perkara belum selesai.Untuk entry kali ini, aku ingin berkongsi mengenai kenalan aku yang begitu gemar pada barangan yang berjenama antarabangsa.
Perkara ini terjadi,ketika pulang ke KL. Lepas urusan aku selesai,aku sms Kay dengan Josh cakap nak jumpa dekat "Kedai kopi hijau". Kay datang seorang diri manakala josh datang dengan Karl.

Situasi:"kedai kopi hijau cap amerika"
 Kay:apasal tak cakap nak balik KL?
 aku:saja nak suprise korang.Tak suka ker?
josh:suka la dude tapi inform ler awal.
karl:ntah...kitaorang boleh jemput ko.
 aku:tak perlu bersusah-payah,lagipun aku datang kejap jer.
josh:kejap pun bukan selalu balik KL.
karl:betul tu.Boleh datang rumah kitaorang.
 aku:kay ko dari tadi asyik belek-belek baju ko pesal?
 kay:tak de lah semalam aku baru beli baju ni.
 aku:cantik gak,brand apa ko beli?
 kay:topman...harga boleh tahan gak
josh:iyer kerr...tak per lah kalau cantik dan ko selesa
karl:kitaorang pun ada juga koleksi topman.Selesa beb.
 kay:weih,aku ge restroom jap.
josh:yang ko tersengih-sengih macam kerang busuk pesal?
 aku:tak de pape lar...
karl:ko jangan tipu lar.mesti ada something kan?
 aku:ok...ok...aku tengok baju kay tue.
karl:kenapa dengan baju kay...?
josh:ntah...aku tengok ok jer.
 aku:memang lar baju dia ok tapi aku hairan dengan baju kay.
josh:hahaha..aku tahu.baju kay tak ori kan?
 aku:senyum jer.
karl:weih kay datang.
 kay:sori weih...sakit perut lar...korang bual ape?
 aku:bual-bual kosong jer.

Kira-kira menghabiskan lebih kurang 1 jam lebih,kami pun nak balik sebab Josh dengan Karl ada aktiviti lain yang nak dibuat.

 aku:kay,jom ikut aku balik hotel nak?
 kay:aku ok jer.
 aku:kay,baju ko nie ori ker?
 kay:mesti ler ori aku beli dekat butik topman.
 aku:betul ker..?
 kay:betul lah.ko ni nape tanyer soalan macam tu.
 aku:sebab adaaku tengok topman ko lain sikit lar.
 kay:apa yang lain yer..?

1.kain tu tak sama dengan original
2.dekat kolar baju, mana ada warna putih dekat  kolar baju TopMan yang original dan semua dibuat secara standard (yakni sama setiap inci baju tersebut).
 

p/s;mota penting:
*aku telah menyertai earth hour buat kali kedua.adakah anda sudah
**selamat pegantin baru kepada mie&ika

32 comments:

syaf said...

hahah kesian member ko
nk berlagak kate beliau kan...
kekeke

slmat pengantin baruu
























































???? saje jerk nk menambah space ko





















seb baik x panjang sgt kali ni ko nyer entry
























kalu x aku x kan BACE..............













hahahha...













bye











ow lupe
















kiss sikit





















ok assalamualaikum

e. indah said...

dia betol tak tahu ker , tau dia trip2 nak guna baju brand ...??








**by da way ..lama ko tak update blog ...

NUke_Rude said...

haha,

ok bro. nti aku updet cerita pe'us. :)

i'm shin... i'm inesen said...

mau dah 3-4 tahun x shoping baju huhuhu.. serius sgt sgt.. paling baru sbb dapat hadiah hari jadi.. tahun lepas...

shin pakai apa jer yg mampu beli.. kalo murah sampai Rm5 tp x de feel bila tengok.. shin x kan beli... kalo mahal lagi la x beli hehehe...

i'm shin... i'm inesen said...

choppppppp... baru teringat thn lepas ada beli baju hahahah.. sorry.. baju sejuk selai... ngan jubah 2 helai... ngeee~

maksud shin.. x de beli T'Shirt

adiosssssssss

AkU said...

owh..aaaahh..hahaha..xtahan aku membaca entry ko nih..hahahhaa..

tengku_fir21 said...

to: syaf
cehh!
ko telah lakukan pembaziran ruang,hahaha...
aku tulis dengan pendek dan padat khas untuk ko tau...(ko gemuk dan pendek)
muahh...
hahaha
w'salam

tengku_fir21 said...

to: e.indah
dia tidak ada kemahiran untuk membezakan barang-barang yang original dan tiruan pada dia semua sama


*huhuhu,lama jgk tk kemaskini tapi selepas ini mungkin kerap

tengku_fir21 said...

to: nuke_rude
huhuhu..terima kasih
aku dah baca...next episode plzzzz

tengku_fir21 said...

to: i'm shin...i'm inesen
huhuhu 3,4 tahun tak beli baju..fuhh tak dapat dibayangkan bagaimana shin boleh bertahan selama itu.
kagum gilerrr

tengku_fir21 said...

to: aku
huh..lucukah weih???
hahahaha...

AkU said...

amat2 la..hahahha..tipman..topman..tuckman..

Mohd Fakhrurazi Jamaludin said...

Aku suka gak baju Topman sebab kebanyakan saiz dia sesuai untuk aku yang RENEK...

p/s:Saja tulis RENEK besar besar agar kau terasa.Wakakaka

Zuewairy said...

kwang2;)

earth hour.. UKM akan xde elektrik ahad ni dr 8 pagi ke 10 malam..jadi pe tggu lagi balik la.. kira menyertai dr jauh la..

tengku_fir21 said...

to: aku
hahaha..cehh tipman aku tak pernah dengar...ko kah pemilik jenama tue

tengku_fir21 said...

to: mohd fakhrurazi jamaludin
hahaha..tak terasa pun RENEK... ;P
boleh pinjam topman ko..???

tengku_fir21 said...

to: zuewairy
hahaha..tak der elektrik...sadis betul klu pepagi tak der elektrik nie...mesti rasa menyesal bayar yuran kolej...
hahaha

zetty said...

kesian kwn awk tue...trsalah beli y tiruan plak...huhuhu...
tahniah kat kwn awk jgk..moga brkekalan smpai keakhir hayat...amin...

aZizoL said...

kalo aku memang xtahu ler bnde2 camni..ori ke tiruan ke..

tengku_fir21 said...

to: zetty
itu lah..tapi apa nak buat dah nasib...

tengku_fir21 said...

to: azizol
huhuhu
ko kena belajar tue...
blh amik kelas dengan aku..hahaha

AkU said...

tipman tu ko..aku totman..hehehhe..~~

Adam said...

ahhaaa... kutuk baju orang... adam ok je shopping kat bundle =p

tengku_fir21 said...

to: aku
huhu..tak nak ko amik lar tipman itu...

tengku_fir21 said...

to: adam
mana ada kutuk-kutuk..memberi info supaya orang lain boleh tahu bezakan yang original dengan tiruan

Mohd Fakhrurazi Jamaludin said...

aku ada tag kau

jane said...

dah kawin????????selamat pngntin baru



























tu je mmpu cakap


























muahahhah

tengku_fir21 said...

to: mohd fakhrurazi jamaludin
apa saya di"tag"

tengku_fir21 said...

to: jane
yaa...terima kasih

AkU said...

xnak..xnak..

日月神教-任我行 said...

,徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社

日月神教-任我行 said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,a片,線上遊戲,色情遊戲,日本a片,性愛