Wednesday, April 27, 2011

Cinta Seribu Mawar [2]


Diletakkan kuntuman mawar itu di cermin hadapan kereta Nina seperti selalu.

“Ini bunga ke-822 buat Nina, bisik hati kecil Joff.”

“You tak perlu lagi bagi bunga dekat I setiap hari, Nina bersuara setelah memerhati dari tadi”

“Joff sudahlah, I dah tak suka you.”

“Tapi, Nina… I masih cintakan you, I masih perlukan you, Joff mula bersuara.”

“Sudahlah Joff, I dah penat nak hadapi benda-benda macam ni setiap hari.”

“Tak kan tiada sedikit ruang untuk I, Nina?”

“Sorry Joff, I tak boleh terima apa yang you dah buat pada I”

“Nina, sekurang-kurangnya you bagi I peluang untuk jelaskan semua kepada you.”

“Kan dari dulu lagi, I cakap I tak nak dengar apa-apa penjelasan dari you”

“Nina…, please you bagi I peluang, sekali saja lagi.”

“Stop it Joff, baik you pergi! Kalau tak I jerit.”

“Nina..please..!!!”

“Joff, you listen here, kita dah putus, I boleh hidup tanpa diri you.”

“ I dah jumpa orang yang lebih baik dari you! Nina mula menipu realiti.”

Siang malam cuba ku menipu

Perasaan hati ini

Kini ku ingin

Bebas bersendiri

Nina membelakangkan Joff, hati wanitanya sudah sebak, airmata mula bergenang, lelaki mana yang sanggup merayu untuk peluang ke-2 selama 2 tahun tanpa henti setiap hari. Kerana ego, Joff ditolak mentah-mentah.
                                                                                                                                               
Andai dulu dapat kukecapi

Kasih sayang tulus suci

Tak mungkin kini

Kau menghitung hari sendirian


Piiiiiiinnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn…………….

“Joff…”

5 comments:

hans said...

wah....sedih plak aku baca

FaizalSulaiman said...

eksiden ke apa weh?warhhh

hana banana said...

2 tahun!!!kenapa joff syg sgt kat nina nieyh?story la why all this thing happen???

NUke_Rude said...

ni kisah benar ni.. ahhahaha!!!

en.sani said...

award utk ko...lepas tu main jauh2...

http://hairussani.blogspot.com/2011/05/one-lovely-blog-award-versi-terpaksa.html