Monday, April 25, 2011

Cinta Seribu Mawar


Hari ini Isnin 25 April, sudah 820 kuntuman mawar merah yang diterimanya walaupun di hujung minggu. Ada ketika Nina biarkan sahaja mawar-mawar itu layu sepertimana hatinya.

Biar seribu malam

Tak bisa memujukku

Tak bisa menghuraikan

Rahsia hatiku terhadapmu

Kau masih menggangguku

Di dalam resah kesah

Di waktu aku rindu

Kenangan manis bersamamu


Cuaca pagi ini yang cerah mendatangkan mood yang berbeza . Dia dihimpit rasa bersalah kerana membiarkan Joffri terus memburu dan mengharap cintanya selama 2 tahun in.

...


“Joff…you tahu tak apa yang you dah buat nie?”

“I…I…sambil mensisirkan rambutnya ke belakang”

“Joff.., you curang dengan I!!! You fall in love dengan kawan I sendiri”

“Nina..Nina..you dengar dulu apa I nak explain”

“You tak perlu nak jelas apa-apa dekat I, semua dah jelas”

“Nina, boleh tak you bertenang, Joff mula tinggikan suara dia dari biasa”

Nina terkesima sebentar kerana mula sedar Joff sudah mula hilang sabarnya.

“Nina..Joff mula bersuara dengan nada yang lebih lembut”

“I tahu apa yang you rasa tapi semua ini diluar dugaan, diluar kawalan”

“I tak minta semua ini.”

“Apa you ni..apa yang diluar kawalan? Apa yang diluar dugaan?

“You jangan nak bagi alasan Joff”

“You jangan  jadi perempuan tipikal yang nak semua perhatian hanya untuk you."

“You ada ker masa I perlukan you? Ada you fikirkan tentang diri I?”

“Apa..you boleh pergi kepada kekasih you yang memang BUKAN PEREMPUAN TIPIKAL”

Nina terus berlalu dari situ kerana hatinya sudah tidak tahan lagi.

Biar seribu mawar

Tak bisa memekarkan

Tak bisa mewangikan

Di pintu jiwa yang kau kecewakan

Usah merisik lagi

Takkan kau miliki

Aku kini bahagia

Tanpa cinta yang pura-pura


Kringg…kringgg…
Puan Nina, client sudah sampai, saya minta dia tunggu di discussion lounge.

11 comments:

zetty said...

mudah mencari...tetapi tiada yang boleh dipercayai....

FaizalSulaiman said...

citer ke ni? bersiri ke weh?hehehehe


kesetiaan bukan mudah nak cari

tetiba teringat lagu sarah:))

hana banana said...

interesting!curang?setia?tipikal!

^ Uncle Syaf ^ said...

salam...hye babe, miss u...ko chat kah? ape cer skung..

lame tak terjah...nice blog skung...smart

fernando said...

puisi apa nyanyi itu?

tengku_fir21 said...

to zetty
yup's mudah mencari :)

tengku_fir21 said...

to faizal sulaiman
ahaha dah jadi cerita :)
lagu aper itu??

tengku_fir21 said...

to hana banana
ermm:)thanks sebab baca

tengku_fir21 said...

to syaf
rindu giler kot kay kau..ahaha
sihat weih
tq..

tengku_fir21 said...

to fernando
yup's lagu :)

NUke_Rude said...

:) nice 1st chapter.