Tuesday, August 2, 2011

25 Lagu WAJIB dengar Ramadhan ini [ Edisi 2011]

Salam sejahtera kepada kalian semua. 
 
Ini entry yang pertama untuk bulan ramadhan kali ini :) Harap masih belum terlambat untuk aku ucapkan;

SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN AL-MUBARAK.

Untuk edisi kali ini, aku akan senaraikan 25 buah lagu berbahasa melayu yang berunsur kerohanian dan ketuhanan seperti edisi tahun lepas. Dan seperti biasa akan terdapat beberapa penambahan dan penolakkan lagu seperti carta-carta radio yang sedia ada. Kedudukan bagi setiap lagu ditentukan melalui susunan muzik, dan keunikan serta bait-bait lirik bagi setiap lagu tersebut.

Mari kita mulakan dengan lagu yang menghuni di tangga ke-25

25. Doa & Harapan - Kris Dayanti

24. Andai itu TakdirMU - Syah Basree (ost drama Asmara)

23. Pencari JalanMu - Afghan

22. KepadaMU Ku Bermohon - Boy (ost drama Makbul)

21. Taqwa -Opick

20. Mohon Ampun Aku - D'Masiv

19. Syukur - Altimet

18. Doa - Zubir Ali

17. Ketika Cinta - Dato' Siti Nurhaliza

16. Takkan Berpaling DaripadaMU - Rossa

15. Alhamdullilah - Too Phat

14. Kau Yang Satu - Ramli Sarip

13. Jalan Pulang - Sabhi Saddi

12. Ramadhan Datang - Tompi

11. Cuba - Aidil (ost Keranamu Laila)

10. Pada Yang Satu - One Nation Emcee

9. Sesungguhnya - Ungu

8. Muhasabah Cinta - Edcoustic

7. Di Atas Satu Cinta - Indah Dewi Pertiwi

6. Takdir - Opick feat Melly

5. KepadaMU Kekasih - Hattan ,Jamal Abdilah, M. Nasir

4. Aku Tanpa CintaMu - Mirwana feat Jay Jay

3. Ku Mohon - Datuk Sheila Majid

2. InsyaAllah - Maher Zain

1. Akan Ku Jumpa - Azfar (ost  drama Syurgamu Ramadhan)



p/s untuk senarai tahun lalu klik disini 2010

Selamat menjalani ibadah puasa, Semoga amalan kita diterima ALLAH S.W.T.

8 comments:

FaizalSulaiman said...

mana lagu kak pah 'carilah ketenangan dalam diri sendiri, munajat di sepertiga malam aaamm' hehe

suka lagu ni sebab dia pronounce 'wudhuk' dengan jelas!

by far, suka lagu azfar.juga lagu tema drama 'Antara Garisan'.best cite tuh

NUke_Rude said...

lagu no.9 tu, antara yg aku suka.

:)

♥z@z@♥ said...

lagu harapan ramadhan by raihan xde ke?

oshinz said...

woot woot for ramli sarip!!! =)

tengku_fir21 said...

--> faizal sulaiman hahaha ouwhh peminat kak pah tgu carta tahun depan

tengku_fir21 said...

--> nuke rude ouwhh lagu tu memang layan

p/s mana t-shirt bangkok

tengku_fir21 said...

--> zaza huhu..raihan lagu tu memang best tapi carta utk lagu genre pop :) selamat menjalani ibadah puasa

p/s baby dah besar yer

tengku_fir21 said...

--> oshinz yeyeye tapi carta tak blh vote yer :p